zaterdag 25 december 2010

Wokgerecht Kip,paprika, kidneybonen, gezeefde tomaten en rijst




Benodigdheden:

2 stuks Kipfilet
200 gram zilverviesrijsti
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
1 blik kidneybonen
2 eetlepels zonnebloemolie
gezeefde tomaten
Vul een grote pan met 3 liter water en zet met deksel op een hoog vuur.
Voeg een snufje zout toe.
Zodra het water kookt, voeg je daar de zilvervliesrijst bij. Wacht tot het water weer kookt.
Deksel erop en deze 15 minuten laten doorkoken.

Snij ondertussen de ingrediënten.
snij de kipfilet in hapklare stukken.
Snij de paprika's in kleine stukken.
Snij de ui in kleine stukken.
Doe de olie in de wok en zet deze op een laag vuur. Leg de in stukken gesneden kipfilet in de wok. Wok de kip dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.

doe de kidneybonen in een steelpan en zet het vuur laag, laat de kidneybonen niet koken.

Als de kipfilet gaar is, voeg de paprika's toe. Wok voor 2 minuten.
Voeg daarna de ui toe en wok voor 2 minuten.
Voeg de kindeybonen toe. Wok voor 1 minuut.
Voeg de gezeefde tomaten toe ongeveer 400 milliliter.
Wok dit allemaal voor ongeveer 5 minuten.

De zilvervliesrijst zal ondertussen wel klaar zijn. Haal deze van het vuur en giet het water af.
Schep de rijst op een bord. Vul de ene helft van het bord met rijst. De andere met de kip, kidneybonen en paprika's en de gezeefde tomaten..

Drink er een glas magere melk of water bij.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten