zaterdag 23 oktober 2010

wokgerecht vis en groente




Wokgerecht:

Pangiusfilet met zilvervliesrijst en diverse groenten

Benodigdheden:

2 stuks Pangiusfilet
200 gram zilvervliesrijst
1 stronk broccoli
1 gele paprika
1 groene paprika
1 grote ui
2 eetlepels zonnebloemolie
soja saus
Vul een grote pan met 3 liter water en zet met deksel op een hoog vuur.
Voeg een snufje zout toe.
Zodra het water kookt, voeg je daar de zilvervliesrijst bij. Wacht tot het water weer kookt.
Deksel erop en deze 15 minuten laten doorkoken.

Zet nog een pan met water op het vuur. Deze gaan we gebruiken voor de broccoli.
Snij de stronk broccoli in hapklare stukken. Zodra het water kookt voeg je de broccoli toe.
Wacht tot het water weer kookt en laat de broccoli 2 minuten koken.
Haal de broccoli uit het water en zet doe de broccoli in een grote schaal of kom.

Snij ondertussen de ingrediënten.
Snij de paprika's in kleine stukken.
Snij de ui in kleine stukken.
Doe de olie in de wok en zet deze op een laag vuur. Leg de 2 stuks Pangiusfilet in de wok. Laat dee gaar worden aan beide kanten dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.
Als de Pangiusfilet gaar is, maak er kleine stukken van voeg de ui toe. Wok voor 1 minuut.
Voeg daarna de paprika's en de broccoli toe en wok deze voor ongeveer 3 minuten.

De rijst zal ondertussen wel klaar zijn. Haal deze van het vuur en giet het water af.
Voeg de rijst te aan de Pangiusfilet, paprika's en de broccoli Voeg de sojasaus er aan toe en wok deze voor ongeveer 2 minuten goed omroeren.

Pak een bord of kom en schep dit overheerlijke en supergezonde wokgerecht op.

Drink er een glas magere melk of water bij.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten