zaterdag 23 oktober 2010

voedingsplan Diner wokgerecht kabeljauw, zilvervliesrijst doperwten en tomaat





Wokgerecht kabeljauw met zilvervliesrijst en groenten

Benodigdheden:

2 stuks Kabeljauw
200 Gram zilvervliesrijst
400 gram doperwten (uit blik, pot of diepvrieszak)
2 tomaten
2 tenen knoflook
1 rode ui
sojasaus
Vul een grote pan met 3 liter water en zet met deksel op een hoog vuur.
Voeg een snufje zout toe.
Zodra het water kookt, voeg je daar de zilvervliesrijst bij. Wacht tot het water weer kookt.
Deksel erop en deze 15 minuten laten doorkoken.

Snij ondertussen de ingrediënten.
Snij de tomaten in kleine stukken.
Snij de ui in kleine stukken.
Pers of snij de knoflook.

Doe de olie in de wok en zet deze op een laag vuur. Leg de 2 stuks kabeljauw in de wok. Laat deze gaar worden aan beide kanten dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.
Als de kabeljauw gaar is, maak er kleine stukken van voeg de ui en de knoflook toe. Wok voor 1 minuut.
Voeg daarna de doperwten toe en laat deze en de broccoli toe en wok deze voor ongeveer 3 minuten. Als de doperwten afkomstig zijn uit de diepvries, kooktijd aanhouden die op de verpakking vermeld staat..
voeg als laatste de tomaat toe.

De rijst zal ondertussen wel klaar zijn. Haal deze van het vuur en giet het water af.
Voeg de rijst te aan de kabeljauw, doperwten en tomaat. Voeg de sojasaus er aan toe en wok deze voor ongeveer 2 minuten goed omroeren.

Pak een bord of kom en schep dit overheerlijke en supergezonde wokgerecht op.

Drink er een glas magere melk of water bij.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten